Knattetrail

Knattetrail

Anmäl dina barn till knattetrail under Salomon Trail Tour Göteborg! Här får barnen en chans att komma ut i naturen och springa av sig, tillsammans med andra aktiva barn. Gör Salomon Trail Tour Göteborg till en dag för hela familjen och låt barnen prova på trail på en anpassad bana, utformad för barn som tycker om att röra på sig. Under knattetrail får de chansen att utmana sig själva i en trygg och rolig miljö och de springer i en terräng som bjuder på vatten, stigar och enklare hinder. Vem vet, kanske hittar de vänner för livet? Det blir tveklöst en dag att minnas.

Knattetrail – verklighetens Wild kids

Under Knattetrail utmanas aktiva barn att ta sig fram i en varierad terräng i skogsmiljö, där det är viktigt att kunna fatta snabba beslut och inte ge upp vid enklare hinder. Tillsammans med andra barn får de uppleva ett äventyr de sent kommer att glömma och efter den här dagen kommer barnen garanterat att se på naturen på ett nytt sätt, som en rolig hinderbana där lusten och glädjen gör att de kommer att vilja utmana sig själva lite extra.

Har du haft svårigheter med att få med dig barnen ut i skogen om helgerna? Ibland kan det vara svårt att motivera barnen att slita sig från skärmarna och ge sig ut i naturen. Speciellt om de enda argumenten man har är att det är nyttigt med frisk luft och bra att röra på sig. Under knattetrail får barnen själva en unik chans att lära känna naturen och upptäcka tjusningen i att ta sig fram längs slingrande stigar och vindlande vattendrag. Efter en utomhusdag med roliga utmaningar och pirr i magen kommer ni att ha någonting att prata om länge.

Motion och balans

Knattetrail för de minsta

Under knattetrail tränas barnens kondition och balansförmåga, medan de tar sig fram på det varierade underlaget. Det är svårt att förstå hur roligt det är att springa terräng innan man själv har provat på det. Barnets alla sinnen skärps medan det tar sig fram längs banan och kombinationen av naturupplevelse, koncentration och motion är stimulerande. Efteråt kan barnen känna sig stolta över att ha klarat av ett av de tuffaste trail-loppen för de yngsta och har någon av de vuxna i familjen samtidigt sprungit Salomon Trail Tour Göteborg så delar ni upplevelsen för livet.

Spring längst stigar, hoppa över stenar och balansera på stockar. Det är inte så konstigt att knattetrail går hem hos barnen. Alla som har varit med när ett barn har provat på en hinderbana i en gymnastiksal vet vad jag pratar om. De flesta barn älskar att utmana sig själva och hitta nya sätt att ta sig fram på bästa sätt. Både fantasi och balans utvecklas när barnen tvingas lösa nya hinder i naturen, hoppa från en sten till en annan eller balansera på en trädstam.

Tycker ni om att vara ute i naturen?

Har du ett barn som redan gillar att vara ute i naturen? Då kommer de att älska knattetrail! Här får de chansen att träffa likasinnade medan de upplever naturen på ett helt nytt sätt. Stenar, trädstammar, vattendrag – allt blir delar av en stor hinderbana eller en lekplats – där deras enda uppgift är att ta sig fram längs banan och komma i mål. Och inte minst, ha kul! På köpet får de storslagna naturupplevelser, gemenskap och många skratt. Knattetrail är både utvecklande och lustfyllt för barnen och loppet inspirerar till en fantasifull lek, som inte nödvändigtvis behöver ta slut vid målgången.