Håll allt på plats medan du springer

Det finns många anledningar till att löpträna. Görs det på rätt sätt kan du inom bara några månader få både förbättrad fysik och mental hälsa, och du får dessutom tillfälle att spendera mer tid utomhus. Bär du på några extrakilon eller har bröst kan det däremot bli ganska smärtsamt att springa och därför är det viktigt att du klär dig rätt.

Håll brösten på plats

För kvinnor brukar det största problemet med att springa vara deras bröst. Även du som har en liten byst kan uppleva löpandet som riktigt smärtsamt, och därför behöver du en riktigt bra tränings BH som håller allt på plats. Beroende på storleken på dina bröst kan du välja bland olika modeller. En stor byst behöver till exempel bredare axelband och en tränings BH som täcker en större yta, medan det räcker med mindre modeller för den som har små bröst. Var noga med att skaffa rätt storlek, särskilt runt brösten men också runt ryggen. Forskning har visat att en tränings BH av skönt material och som sitter bra kan förbättra träningsprestationen eftersom du slipper smärta och irriterad hud.

Undvik dallret

Även lår och mage kan hoppa runt lite för mycket för att löpningen ska kännas komfortabel. Här kan du välja modeller med extra bred midja, och tights som verkligen smiter åt runt låren. Med tiden kommer du kunna strama upp magen med löpningen men det är ändå skönt att känna support från kläderna. Det är också praktiskt att ha en ficka på tightsen för saker som nycklarna och mobilen. Till sommaren är det bättre med kortare löparbyxor, men åter är det skönast att ha modeller som håller allt på plats.