Anmäl dig till motionslopp

För att du ska kunna motivera dig till träning och inte tappa gnistan behöver du hitta saker som gör dig inspirerad till träning. Många anmäler sig till ett motionslopp för att ha ett tydlig mål att träna inför. På de flesta orter går det att hitta lopp från 5 kilometer upp till marathon. Även ultralopp har blivit alltmer populära de senaste åren och passar personer som älskar att springa riktigt långt. Ett ultralopp brukar vara alltifrån 45 kilometer till 10 mil eller mer.

Vilken sträcka du ska anmäla dig till beror förstås på vad du föredrar. Även om många nog tänker på asfaltslopp i stadsmiljö finns det också lopp i terräng även för motionärer. Älskar du att springa på stigar och vill kunna njuta av vacker natur är ett traillopp det självklara valet. Denna typ av lopp har börjat dyka upp även i större städer och då brukar de anordnas i stadsnära skogsmiljö.

Ett annat bra sätt att hålla motivationen uppe är att följa löparinfluencers på sociala medier för att få en daglig boost av pepp. Många av dessa personer delar frikostigt med sig av träningstips och ger råd om löpning. Här kan du få gratis träningsfilmer på löpteknik, styrkeövningar för löpare och tuffa intervallpass.