Löpning på olika sätt

Löpning är en träningsform som är väldigt lättillgänglig. Det är dessutom något som de allra flesta faktiskt kan utföra. Det krävs ingen specialutrustning eller gymkort för att kunna springa. Det går till och med att springa i princip när som helst på dygnet. Om du vill springa tidiga mornar eller sena kväller är det bra att investera i en pannlampa som gör att du ser var du sätter fötterna. När du har en bra pannlampa kan du springa även när det är mörkt och inte finns någon belysning.

Spring i mörkret med en bra pannlampa

När du ska springa när det är mörkt är det bra att ha en pannlampa som ger ett bra ljus och en bra ljusbild framför dig. Smaken är olika så det gäller att hitta en pannlampa som du gillar. Det är även viktigt att du tycker att den sitter bekvämt på huvudet. Det är inte roligt att springa runt med en pannlampa som inte sitter ordentligt. När du ska springa kan du göra det både på vägen och i naturen på olika stigar. Välj det som passar dig bäst och det som är tillgängligt. Det är även möjligt att springa inomhus på löpband, men då behöver du ha tillgång till ett. De allra flesta gym har löpband där du kan springa om du inte vill springa utomhus.

Löpning går att variera på flera sätt

Det finns även olika varianter av löpning som du kan utföra. Du kan springa distans, intervaller eller jogga. Det går helt enkelt att springa på flertalet sätt och du kan faktiskt variera löpningen på många sätt. Om du vill bli en bättre löpare och springa snabbare är det en bra idé att variera din löpning. Att alternera längre distanser i olika hastigheter och intervaller av olika slag är det allra bästa för att utveckla din löpning.

Spring i olika hastigheter

När du springer distans kan du göra det på olika sätt. Du kan variera hastigheten och längden du springer. Du kan springa långt och lugnt eller kortare och snabbt. Det viktiga är att du har en plan för hur du ska springa om du har ett specifikt mål i sikte. Samma gäller för intervaller. Det går att springa långa och korta intervaller i olika hastigheter. Du kan springa intervaller på platt mark eller i backe. Det går att variera intervaller på många olika sätt. Om du ska springa ett lopp kan det vara bra att ha en planering för din löpning. Om du springer för att det är kul och för att du ska träna behöver du egentligen inte följa något speciellt upplägg. Det du ska tänka på är att inte springa på ett sätt som gör att du drar på dig skador.