Spring för skogen

Få svenskar känner till att de sista naturskogarna i Sverige är på väg att utrotas helt. Protestlistor cirkulerar i landet och framför allt i Norrland är rösterna många för att skydda samernas sista utposter som skövlas i rasande takt av de svenska skogsbolagen.

Som privatperson kan du stötta de drivande föreningarna med gåvor och att anordna ett event för att dra in pengar är aldrig fel. Det finns en hel del människor som gärna skulle samlas kring att springa för skogen. Det är heller ingen nyhet att både skogar och skogsvägar behöver underhållas med jämna mellanrum. Äger du egen skog hittar du billig släntklippare för gräs från Kellfri som erbjuder en mängd olika varianter som är speciellt framtagna för släntklippning. Släntklippare kan klippa både bakom och bredvid traktorn och passar utmärkt för att underhålla såväl skogsvägar, som löpspår och beteshagar.

Jogga för hälsan och klimatet

Det finns många goda anledningar att låta bilen stå stilla, inte minst för att du ska röra på dig mer. En trend på uppgång är den så kallade transportlöpningen där du helt enkelt satsar på att jogga dig till jobbet, affären eller dit du behöver ta dig, istället för att använda bilen. Detta är positivt för både dig och klimatet. När det gäller skogsskövlingen har Greenpeace kommenterat regeringens skogsutredning och kommit fram till att den svenska regeringen borde sluta springa skogsbolagens ärenden och istället fokusera på förlusten av landets uråldriga lungor, samernas rättigheter och den biologiska mångfalden. Möjligheterna att överklaga skogsbolagens avverkningar ska bli färre, vilket inte gynnar någon annan än staten och skogsbolagen.