Löpning och trädgården får oss att må bättre

Att hitta en balans och må bra i det ganska komplexa och avancerade liv som vi lever i dagens samhälle kan vara svårt på många olika sätt. Bland annat upplever många att man inte hinner med allt det man ska hinna med och stress är en av de vanligaste anledningarna till psykisk ohälsa idag. Detta kan såklart vara svårt att hantera men det finns ett antal verktyg att ta till och i den här artikeln kommer vi att titta lite närmare på hur löpning och ens trädgård kan bidra till att göra att man helt enkelt mår bättre och kan hantera livet på ett bättre sätt.

Trädgård

När det kommer till trädgården är kanske inte den något de allra flesta förknippar med att bekämpa psykisk ohälsa i första hand, men faktum är att den kan göra just detta. Att få hålla på i sin trädgård har en mängd fördelar. För det första kommer man att trivas mycket bättre i sitt hem om man känner att man har en trädgård som är snygg och städad och som man trivs med. Detta gör att huset och hemmet lättare kan bli den plats för återhämtning som det är tänkt att vara och man kan på så sätt känna att man kan slappna av på ett annat sätt när man är hemma. För det andra och så är det är ett ganska lätt fysiskt arbete som trädgårdsarbetet ofta innebär, något som gör att vi aktiverar oss rent fysiskt. Detta är också något som kommer att göra att vi mår bättre rent psykiskt. Ska man hålla på i trädgården är det såklart viktigt att man har rätt grejer och ett tips kan vara att köpa från en erfaren återförsäljare som Wexthuset som vet vad de håller på med. Genom att beställa från exempelvis Wexthuset kommer man att ha allt man behöver och steget till att börja ta hand om sin trädgård blir mindre.

Löpning

Löpning är en sysselsättning som många har upptäckt i Sverige, men långt ifrån alla. När det kommer till de mentala fördelarna med att springa så är de många. När vi springer utsöndras bland annat olika hormoner i hjärnan som helt enkelt får oss att må bra. Varje löppass blir därför som en liten injektion som lyfter vårt mående och får oss att se mer ljust på livet och de utmaningar vi har. Tittar man på lite längre sikt så är det extremt tillfredsställande att ha ett konkret mål att arbeta mot och att till exempel sätta upp ett mål för sin löpning som man strävar mot och se hur man närmar sig detta mål är något som kommer att få en att må bra. Den fysiska hälsan blir också bättre och vi orkar mer i vardagen, vilket också påverkar vår mentala hälsa och får oss att må bättre.